Philips koffiemachine 5400 ep5447/90 review

De Philips 5400 EP5447/90 koffiemachine is een fantastische keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige machine die niet alleen geweldige koffie produceert, maar ook gebruiksvriendelijk is. Het apparaat heeft een prachtig design en is voorzien van handige functies, zoals een geïntegreerde melkopschuimer en een groot kleurendisplay. Met één druk op de knop kun je genieten van heerlijke koffiespecialiteiten, waaronder espresso, cappuccino en latte macchiato.

De koffiemachine is ook gemakkelijk schoon te maken, met een automatisch reinigingsprogramma en afneembare onderdelen die in de vaatwasser kunnen worden geplaatst. Het enige nadeel van deze machine is dat hij niet goedkoop is, maar de investering is het zeker waard als je op zoek bent naar een hoogwaardige koffiemachine die je dagelijks kunt gebruiken en waarmee je heerlijke koffie kunt zetten. Kortom, de Philips koffiemachine 5400 serie is een geweldige keuze voor thuis of op kantoor.

Philips koffiemachine 5400 review

Philips koffiemachine 5400

De pluspunten

 • Kies uit meer dan 12 koffie varianten en stel zelf de sterkte, temperatuur en hoeveelheid in
 • Gemakkelijke bediening met touchscreen
 • Met een Aquaclean filter hoef je maar eens in de 1.5 jaar te ontkalken
 • Mooi luxe design

De minpunten

 • Het kleine melkreservoir moet je bij veel gebruik vaak bijvullen
 • Vrij grote machine en hij maakt uiteraard geluid

Wat kun je precies met de Philips 5400?

Haal het meeste uit jouw koffie-ervaring met de Philips 5400 EP5447/90 koffiemachine. Deze veelzijdige machine biedt niet minder dan 12 soorten koffie, allemaal gemaakt van verse bonen. Kies jouw favoriet op het heldere kleurendisplay en pas de aromasterkte en hoeveelheid aan met de handige coffee customizer. Sla jouw favoriete recepten op in een persoonlijk gebruikersprofiel en schakel gemakkelijk tussen maximaal 4 profielen. De keramische koffiemolen is nauwkeurig afgesteld met 12 standen en het doorzichtige bonenreservoir zorgt ervoor dat je altijd weet wanneer het tijd is om bij te vullen. Geniet van verse, aromatische koffie elke keer dat je de Philips 5400 EP5447/90 gebruikt.

philips 5400 touchscreen

De voordelen van de Philips 5400 EP5447/90

De Philips 5400 EP5447/90 is een volautomatische koffiemachine van hoge kwaliteit. Het apparaat beschikt over veel handige functies en mogelijkheden, waaronder 12 verschillende koffievariaties, een geïntegreerde melkopschuimer, de mogelijkheid om de smaak naar wens in te stellen, een lange levensduur en een makkelijke reiniging. Het apparaat is bovendien relatief compact vormgegeven en beschikt over een duidelijk en handig kleurendisplay. Hieronder worden de voordelen van de Philips 5400 EP5447/90 in detail beschreven:

 • Je hebt de keus uit 12 verschillende koffievariaties
 • Inclusief geïntegreerde melkopschuimer
 • Smaak naar wens in te stellen
 • Geweldige (Philips) kwaliteit = lange levensduur
 • Makkelijk te reinigen
 • Inclusief duidelijk en handig kleurendisplay
 • Inclusief vier gebruikersprofielen
 • Relatief compact vormgegeven.

Nadelen van de Philips 5400

Hoewel de Philips 5400 EP5447/90 veel voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen die het vermelden waard zijn. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen voor je op een rijtje gezet:

 • Geen warmhoudplaat
 • Geen mogelijkheid om twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten
 • Ontkalken kost relatief veel tijd en moeite
 • Relatief lawaaierig
 • Geen bediening via een app

Hieronder gaan we dieper in op deze nadelen, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten bij de Philips 5400 EP5447/90.

Geen warmhoudplaat

Een warmhoudplaat is een handige toevoeging aan een koffiemachine, omdat het ervoor zorgt dat je koffie langer warm blijft. Helaas heeft de Philips 5400 EP5447/90 geen warmhoudplaat, waardoor de koffie snel afkoelt als je het in een koud kopje schenkt. Dit nadeel kun je echter oplossen door je koffiekopje vooraf even te verwarmen in de magnetron.

Geen mogelijkheid om twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten

Als je graag twee kopjes van dezelfde koffiespecialiteit wilt zetten, is dat geen probleem met de Philips 5400 EP5447/90. Echter, als je twee verschillende koffiespecialiteiten wilt zetten, zul je even moeten wachten voordat de machine klaar is met het bereiden van de eerste koffie. Dit kan een nadeel zijn als je snel meerdere kopjes koffie wilt zetten.

Ontkalken kost relatief veel tijd en moeite

Ontkalken is belangrijk om de levensduur van je koffiemachine te verlengen, maar het kan een vervelende klus zijn. Bij de Philips 5400 EP5447/90 moet je het ontkalkingsproces handmatig uitvoeren, wat relatief veel tijd en moeite kost. Het is echter wel belangrijk om het ontkalkingsproces regelmatig uit te voeren om de levensduur van de machine te verlengen.

Relatief lawaaierig

Bij het malen van de bonen maakt de Philips 5400 EP5447/90 relatief veel lawaai, wat een nadeel kan zijn als je graag een stille machine wilt. Het maximale geluidsniveau van deze machine is vergelijkbaar met het geluid van een drukke autoweg.

Geen bediening via een app

Hoewel de bediening van de Philips 5400 EP5447/90 gemakkelijk en intuïtief is, is er geen mogelijkheid om de machine via een app te bedienen. Dit kan een nadeel zijn als je graag je koffiemachine wilt bedienen vanuit je luie stoel.

Bekijk de video van deze koffiemachine

Als je meer wilt weten over de Philips Latte Go 5400-serie koffiemachine, bekijk dan zeker de mooie video onder deze alinea. Je ziet alle instellingen en functies van de machine en het is een handige manier om te beslissen of deze koffiemachine geschikt is voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven